In het prachtige groene Limburg, direct aan de A2

In een wip bij alle leuke activiteiten in de buurt!

Boerenbondmuseum

Het Boerenbondsmuseum is een weergave van een Brabants dorp aan het begin van de vorige eeuw. Door de authentiek ingerichte boerderijen (met levende en zeer aaibare dieren), het gezellige dorpsplein met ambachtshuisjes en boerderijtjes, een plattelandsschooltje en een aantal werkende fabriekjes waan je je op het Brabantse platteland anno 1900. In het museum worden regelmatig demonstraties verzorgd, ambachten getoond, boter en kaas gemaakt en brood gebakken zoals vroeger.

Adres

Pandelaar 106
5421 NJ Gemert
0492 366 444 www.boerenbondsmuseum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 39 minuten met de auto

Eynderhoof Limburgs openluchtmuseum

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is een mooi en levendig Peeldorp waar je na het passeren van de ijzeren poort meteen terug gaat in de tijd van rond 1900. In het museum is veel te zien, te beleven en te ondernemen voor jong en oud. Een bezoek aan de mooie Peelregio is pas echt compleet na een bezoek aan dit Limburgs Openluchtmuseum. Spelen, eten, drinken, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen. Dat past bij dit doe-museum.

Adres

Milderspaât 1
6034 PL Nederweert-Eind
0495 626507 eynderhoof.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 6 minuten met de auto

Weert

Ontdek de leuke stad Weert! Van gezellige terrasjes, culinaire restaurants tot groene hotspots in de stad en niet te vergeten dé Weerter vlaai natuurlijk. Tijdens een dagje winkelen kun je in Weert terecht voor alle welbekende merken, maar ook voor een bezoek aan één van de vele unieke speciaalzaken.

*Foto Johan Horst

Adres

Kasteelplein 2
6001 JC Weert
www.metonsinweert.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 8 minuten met de auto

Toverland

Toverland heeft je iedere dag weer wat anders te bieden. Zo is géén dag hetzelfde. Beleef de eerste zonnestralen in het voorjaar, de zwoele zomer, kleurrijke herfst of zoek de warmte op bij de vuurkorven tijdens de winter! Laat je verrassen in dit veelzijdige attractiepark met 6 magische werelden!

Adres

Toverlaan 2
5975 MR Sevenum
077 467 7050 www.toverland.com Plan route

Afstand van Rosveld: 25 minuten met de auto

Eindhoven

Eindhoven is een stad die barst van de energie, en die delen we graag met je. Google eens het woord 'innovatie'. De eerste beelden die je ziet zijn gloeilampen en dat is geen toeval. Ruim 125 jaar geleden bracht Philips het licht naar Eindhoven. Het bedrijf veranderde de stad in een industrieel succesverhaal. Tegenwoordig is Eindhoven een bruisende stad in transitie, een stad die barst van de creativiteit, innovatiekracht, technologie, design en kennis. Of je nu op zoek bent naar high fashion, kleinschalige initiatieven, Dutch design of vintage stores: Eindhoven is dé winkelstad van Zuid-Nederland. Ideaal: winkels in het centrum zijn zeven dagen per week open en allemaal binnen loopafstand van elkaar.

Highlights: Strijp-S & Downtown Gourmet market

Adres

Aalsterweg 316
5644 RL Eindhoven
www.thisiseindhoven.com Plan route

Afstand van Rosveld: 24 minuten met de auto

NMC De IJzeren Man

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man is toegangspoort tot het fraaie park De IJzeren Man. Een zeer afwisselend gebied met vennen, beekjes, stuifzand, heide, loof- en naaldbos. Jaarlijks zijn er vier exposities. Er is een prachtige insectentuin, waarin een dierenhotel en insectenmuur staan en waar een stenentuin aangelegd is. In de zomermaanden is op zondag de bijenhal geopend. Eenmaal binnen geweest zie je de buitenwereld met andere ogen. Het IJzeren Man gebied met zijn spiegelende vennen is het ontdekken waard. Actief beleven, met een beschreven route door het bos, over de stuifduinen, langs vennen en moerassen of gewoon ontspannend wandelen.

Adres

Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
0495 524 893 www.nmcweert.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 11 minuten met de auto

Natuurgebied Leudal

Gelegen in de gemeente Leudal, vormt natuurgebied Leudal hét visitekaartje van deze regio. Het gebied wordt veelvuldig bezongen en beschreven.  En terecht! Het Leudal is een zeer bijzonder natuurgebied. Om die reden is een groot deel van het Leudal uitgeroepen tot Natura 2000 gebied vanwege tien bijzondere habitattypen en -soorten. Het gaat om Elzenbroekbossen, Elzen-Vogelkersbossen,  Eiken-Haagbeukenbossen, Beuken-Eikenbossen met Hulst, Oude Eikenbossen, Blauwgraslanden, Beken met waterplanten en Rivierdonderpad, Bittervoorn, Kleine modderkruiper en Bever.

Adres

Roggelseweg 58
6081 NP Haelen
www.bezoekerscentrumleudal.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 19 minuten met de auto

Museum Klok & Peel

Museum Klok & Peel laat op unieke wijze zien hoe Nationaal Park de Groote Peel, een natuurgebied op de grens van de provincies Brabant en Limburg, zich in de afgelopen tienduizend jaar heeft ontwikkeld. Ook beschikt het museum over de grootste verzameling luidklokken en beiaarden ter wereld. Mogelijk een aparte combinatie, maar niet als je weet dat Asten ook het thuis is van de befaamde Klokkengieterij Eijsbouts, kortgeleden nog leverancier van de grote luidklok voor de Notre-Dame in Parijs. Kom dus genieten van natuur- én cultuurgeschiedenis in het “meest gastvrije en toegankelijke museum van Nederland”!

Adres

Ostaderstraat 23
5721 WC Asten
0493 691 865 museumklokenpeel.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 18 minuten met de auto

Thorn [het witte stadje]

Een van de parels van Limburg is het witte stadje Thorn. Het stadje staat bekend om de markante witgeschilderde huizen, monumentale panden en de authentieke geplaveide straatjes. Bezoek dit prachtige stadje voor een dag historie, een rondleiding met gids of ga zelf op ontdekking uit!

Adres

Wijngaard 14
6017 AG Thorn
www.hartvanlimburg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 15 minuten met de auto

Top Alivio

Bij Top Alivio draait alles om je “goed voelen”. Wij willen dat onze gasten zich speciaal voelen en zich volledig kunnen ontspannen in een mooie omgeving, waarbij puur genieten centraal staat! Pure producten en materialen vormen hierbij het uitgangspunt. Onze keuken serveert de heerlijkste ‘groene’ gerechten die passen bij gezond, bewust en heerlijk leven. Onze nieuwe inrichting en styling zijn beide geïnspireerd op een pure levensstijl, rustige tinten en volop ruimte voor ontspanning. Het kleinschalige en persoonlijke karakter van ons saunacentrum blijft essentieel, net als de persoonlijke dienstverlening voor onze gasten.

Adres

Heythuyserweg 1
6085 NH Horn
0475 589 077 www.topalivio.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 17 minuten met de auto

Museum W

Museum W verwelkomt, inspireert, informeert, maakt nieuwsgierig, vertelt, verleidt, verbaast, emotioneert, toont, triggert, viert, luistert, schittert, overbrugt, flirt, vraagt, daagt uit, fluistert, bruist, omarmt, verbindt, bekent, verwart en duidt. Het Gemeentemuseum Weert is sinds 1982 gevestigd in het voormalige stadhuis, een markant rijksmonument in het centrum van de stad. Onder de naam Museum W slaat het museum een nieuwe inhoudelijke koers in met een vernieuwde opstelling van de vaste collectie en een tentoonstellingsprogramma met eigentijdse kunst en design.

Adres

Meikoel 2
6001 EE Weert
0495 531 920 www.museumw.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 8 minuten met de auto

KidsPlaza weert

Bij binnen- en buitenspeeltuin KidsPlaza Weert kun je zowel met mooi als slecht weer gezellig komen spelen. Kidsplaza Weert heeft de leukste speeltoestellen voor kids van 0 tot en met 12 jaar. Met meer dan 2000 m2 aan speelruimte kunnen de kids genieten van de peuterzone, trampolines, glijbanen en nog veel meer. Is het buiten mooi weer? Dan kunnen de kids gezellig buitenspelen. Er zijn klimtoestellen, schommels en veel meer.

Adres

Geurtsvenweg 2a
6006 SN Weert
0495 549 118 kids-plaza.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 10 minuten met de auto

Kids Plaza - Kinderspeelpaleis

Mattel Play!

Bij Mattel Play! Sevenum staat samen spelen, leren en ontdekken centraal. Het lijkt op een binnenspeeltuin, maar het is toch net even anders...

Mattel Play! Sevenum bestaat namelijk uit 8 gethematiseerde speelwerelden waar kinderen zich wanen in de werelden van hun favoriete TV-helden, zoals Thomas De Stoomlocomotief™, Bob de Bouwer™, Angelina Ballerina™ en Brandweerman Sam™. Ook kan er volop gebouwd worden in de Mega zones , kan men zich uitleven op rolschaatsen in de Roller Disco en lekker klimmen en klauteren in de nieuwe Soft Play! klauterzone.

Adres

Midden Peelweg 7
5975 MZ Sevenum
077 440 3000 www.mattelplaysevenum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 23 minuten met de auto

Mattel Play!

GaiaZoo Kerkrade

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept meerdere malen gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'. Je reist in GaiaZOO in één dag over de hele wereld. Tijdens een wandeling door een glooiend heuvellandschap, ontmoet je unieke diersoorten, zoals rode panda's, veelvraten, giraffen en gorilla's. Vergeet geen bezoek te brengen aan limburgHUIS, waar je oog in oog staat met diverse bedreigde diersoorten van eigen bodem. Geniet vervolgens onder het genot van ambachtelijke Limburgse vlaai en (h)eerlijke koffie van het uitzicht over de bijzondere natuur in GaiaZOO.

Adres

Gaiaboulevard 1
6468 PH Kerkrade
045 567 6070 www.gaiazoo.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 47 minuten met de auto

Ballorig Veldhoven

Ga spelen bij de leukste binnenspeeltuin van Veldhoven: Ballorig! Onbezorgd rennen, klimmen, springen en klauteren. Kinderen kunnen zich eindeloos uitleven in dit speelparadijs en als ouders heb je er geen omkijken naar. Kinderen vermaken zich en Ballorig ruimt alles weer op!

Adres

De Run 5201
5504 DC Veldhoven
www.ballorig.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 25 minuten met de auto

Blotevoetenpad Toon Kortooms

Het blotevoetenpad is een ware beleving in de Peel, op alle paden komt u diverse natuurlijke ondergronden tegen die uw voeten prikkelen en als het ware masseren. Onderweg zijn er talloze andere belevenissen te vinden, zoals o.a. uitkijktorens, evenwichtsbalken, touwbrug oversteek, moddersloot en steltlopen. Na afloop is er de mogelijkheid de voeten af te spoelen. De uitgezette route is ca. 1 uur lopen en is ook goed begaanbaar met kinderwagen en rolstoel.

Adres

Griendtsveenseweg 80
5753 SB Deurne
0493 529 590 www.toonkortoomspark.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 36 minuten met de auto

Prehistorisch dorp

In hét openluchtmuseum van Eindhoven beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen. Kijk in de agenda wat er op de dag van jouw bezoek te beleven is in het museum.

Ontdek de geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest.

Adres

Boutenslaan 161B
5644 TV Eindhoven
040 252 2281 prehistorischdorp.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 24 minuten met de auto

Aardbeienland

Je bent van harte welkom in dit sprookjesachtige themapark. In het overdekte deel  (de kas) is een aardbeiensprookjesbos, een aardbeiendroomwereld en een kabouterdorpje te zien. Ook zie je een bijzondere collectie van spullen waar een aardbei op afgebeeld is. Deze collectie is met veel liefde en passie verzameld en uitgestald in vitrines. Kom kijken en laat je onderdompelen in een wereld vol aardbeien!

Adres

Kreuzelweg 3
5961 NM Horst
077 397 0216 www.aardbeienland.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 36 minuten met de auto

Klimrijk Brabant

Test je klimkunsten op het avontuurlijke klimparcours, ga springend en klauterend op verkenning in het Netten Adventure of maak een avontuurlijk ritje op een ruige e-kickbike, e-chopper of quad. Ontdek naast deze activiteiten ook al onze andere in- en outdoor activiteiten.

Tip: bij Klimrijk kun je vanaf 4 jaar al komen klimmen op het Pico-parcours!

Adres

Turfweg 9
5504 RL Veldhoven
www.klimrijk.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 26 minuten met de auto

Monkey Town

Kom spelen, klimmen en klauteren in de allerleukste indoor speeltuin van Valkenswaard en omstreken! Baan jezelf een weg door de grote speeltoestellen en glij op het hoogste punt met een vaart naar beneden van de verschillende glijbanen. De aparte peuterzone met een ballenbak, minitrampolines, glijbanen en grote legoblokken is speciaal ingericht voor de dreumesen en peuters.

Adres

Pastoor Heerkensdreef 15
5552 BG Valkenswaard
040 204 72 55 www.monkeytown.eu Plan route

Afstand van Rosveld: 27 minuten met de auto

BillyBirdpark Drakenrijk

Geniet met je gezin van een lekker dagje uit bij BillyBird Park Drakenrijk. Kom pootjebaden, zandkastelen bouwen en spelen in de buiten speeltuin vol ‘echte’ draken.
Heb je het warm en wil je afkoelen, dan neem je hier een verfrissende duik in het strandbad. Bij de nieuwe Beach Bar haal je een heerlijk gekoeld drankje en voor een smakelijk hapje ga je naar het terras met uitzicht op het strandbad. Op het strand is er voor de oudere jeugd van alles te doen. Zo is er een volleybalveld en voetbalveld.
Het AquaFunPark is een hindernisbaan op het water. De attractie kan gebruikt worden door kinderen, jeugd en volwassenen.

Adres

Drakenrijkstraat
5953 Reuver
088 055 8888 billybird.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 32 minuten met de auto

Plopsa Indoor Hasselt (BE)

Beleef een onvergetelijke dag bij Plopsa Indoor Hasselt met 25 fantastische gethematiseerde attracties in een ruime in- en outdoorzone. Een hele dag plezier voor Ploppertjes van 2 tot 10 jaar!

Adres

Gouveneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt
www.plopsaindoorhasselt.be Plan route

Afstand van Rosveld: 57 minuten met de auto

XBAZE jump arena

Bij XBAZE Jump Arena brengen ze trampolinespringen naar een hoger niveau, letterlijk en figuurlijk! Gevestigd in een oude kerk zorgen zij ervoor dat je een onvergetelijke jump-ervaring hebt. De link tussen sport en plezier is ijzersterk bij XBAZE; van evenementen tot trampoline-fitness. Bij XBAZE Jump Arena kan het! Iedereen, ongeacht de leeftijd, kan in de Jump Arena zijn tricks komen showen. Een jump-middag is o.a. de perfecte activiteit voor een kinderfeestje, een evenement of om je conditie weer een boost te geven!

Adres

Peter Claretstaat 2
5953 LC Reuver
077 820 0400 xbaze.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 34 minuten met de auto

Mondo Verde

Mondo verde is een park met verschillende thema's zoals de prachtige wereldtuinen, het spannende Dinofauna, de veelzijdige dierenwereld en natuurlijk de heerlijke attracties. Mondo Verde is een belevenis voor elke bezoeker, jong en oud. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in ons actieve gedeelte van het park. Ouderen vinden rust en pracht in de wereldtuinen

Adres

Groene Wereld 10
6372 PW Landgraaf
www.wereldtuinenmondoverde.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 45 minuten met de auto

Snowworld Landgraaf

SnowWorld Landgraaf is zonder de twijfel de sneeuwbaan in Nederland waar je het meeste het echte wintersportgevoel krijgt. Met een stoeltjeslift, meerdere sleepliften, een funpark, hutje op de piste en twee relatief lange pistes kun je hier voor indoorbegrippen goed uit de voeten. SnowWorld Landgraaf biedt met 5 pistes en een echte stoeltjeslift een unieke indoor wintersportbeleving. Bezoek ons en ervaar het zelf!

Adres

Witte wereld 1
6372 VG Landgraaf
www.snowworld.com Plan route

Afstand van Rosveld: 46 minuten met de auto

Natuur & dierenpark Brüggen (DE)

In het natuur- en dierenpark Brüggen leven meer dan 250 dieren: alpaca's, vossen, antilopen, geiten, schapen, kamelen, stokstaartjes, eekhoornapen, slangen etc. Het natuur- en dierenpark is nog steeds een prachtige speelwereld voor kinderen: in de grote bosspeeltuin staan verschillende carrousels, schommels of klimrekken. Jonge avonturiers kunnen de nieuwe zandspeelplaats "Neptune's World" verkennen of de grote Wabbelberg beklimmen. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij de Tierpark bistro of de drinkhal. Als je wilt kun je ook zelf picknicken

Adres

Brachter Strasse 98
41379 Brüggen
www.hartvanlimburg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 40 minuten met de auto

Funbeach

Game On! Fun Beach in Panheel is een uniek recreatiepark, midden in Limburg. Op slechts 15 minuten rijden vanuit Roermond en Weert vind je dit schitterend witte dagstrand met ruime groene ligweiden. Zonnen, zwemmen in het heerlijke water, spelen op het Aquapark, ronddobberen in een kano, op een waterfiets of supplank: bij Fun Beach verveel je je nooit.

Adres

Velkenskamp 1
6097 NN Panheel
www.funbeach.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 16 minuten met de auto

Zwembad De IJzeren Man

Gegarandeerd waterpret bij Zwembad De IJzeren Man, meerdere binnen- en buitenbaden, omgeven door prachtige natuur en in de grote waterplas achter het zwembad ligt een uitdagende Waterskibaan. Daarnaast kun je ook terecht in de Beachclub voor een hapje en een drankje. Genieten, voor iedereen in en om het water.

Adres

Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
www.ijzerenmanweert.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 10 minuten met de auto

Attractiepark DippieDoe

Attractiepark DippieDoe is het attractiepark in Brabant voor kinderen t/m 12 jaar! Ga in de spannende achtbaan Tyfoon, zwier rondjes in de Draaikolk of speel met je kleintje in de Dreumesbaai. DippieDoe is kindvriendelijk, veilig, overzichtelijk en weersonafhankelijk. Binnen en buiten is van alles te doen. Gelegen bij recreatiepark Aquabest, nabij Eindhoven. Naast de A2, dus uitstekend bereikbaar!

Adres

Ekkersweijer 1
5681 RZ Best
www.dippiedoe.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 34 minuten met de auto

SpaSense

Ga je liever naar een wellnessresort dat iets kleinschaliger is? Dan ben je bij SpaSense aan het juiste adres. Dit is het meest ideale resort voor een eerste wellness ervaring. Het resort is overzichtelijk, persoonlijk en kleinschalig. Ondanks het kleinschalige kun je er alles vinden voor een compleet dagje wellness. Een wellnessresort waar gastvrijheid, gastronomie en genieten samenkomen. In het overzichtelijke en gastvrije resort vind je een oase van rust, een ruim aanbod aan sauna’s, baden en rustruimtes en een sfeervol restaurant.

Adres

Zwembadweg 7
5663 PL Geldrop
spasense.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 22 minuten met de auto

Thermaalbad Arcen

Beleef complete ontspanning in het Noord-Limburgse Arcen. In het heuvellandschap aan de oevers van de Maas ligt Thermaalbad Arcen. Met alles wat je wenst tijdens een dagje wellnes. Zoek eerst de warmte op in de thermaalbaden en sauna’s. Of ga voor een van de verzorgende lichaamsbehandelingen. Laat je van top tot teen in de watten leggen door onze specialisten. Een heerlijk ontspannende exotische lichaamsmassage, gezichtsbehandeling of kuursessie, alles is mogelijk. Na een bezoek aan Thermaalbad Arcen straalt je huid en zijn je spieren en gewrichten soepeler dan ooit.

Adres

Klein Vink 11
5944 EX Arcen
www.roompot.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 43 minuten met de auto

Thermae 2000

Bij Thermae 2000 geloven we dat het anders kan: bij ons gaat het om de totale mens. Gelegen op de top van de Cauberg waar alles samenkomt: de kracht van het water, de rust en de ruimte van de natuur, de eeuwenoude piramides en Limburgse gastvrijheid. Alles rustend op onze basisfilosofie: ‘Mens sano in Corpore Sano’. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Thermae 2000 geeft energie omdat het oorspronkelijk laat genieten van natuurlijke luxe.

Adres

Cauberg 25-27
6301 BT Valkenburg aan de Geul
www.thermae.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 45 minuten met de auto

Nationaal Park De Meinweg

Het Nationaal Park De Meinweg is geologisch gezien van grote betekenis, door het voor Nederland unieke terrassenlandschap, met een drietal steile overgangen tussen de verschillende terrassen. Deze zijn ontstaan door erosie van de in het verre verleden door Rijn en Maas afgezette sedimenten én door verschuivingen in de aardkorst. Het totale hoogteverschil tussen de drie terrassen bedraagt 50 meter. Het Roerdal ligt 30 meter boven N.A.P. en het Beatrixplateau op 80 meter. Dwars op de terrassen zijn twee beekdalen ontstaan: het dal van de Boschbeek en van de Roode Beek. Tussen deze beken en beekdalen liggen stille vennetjes en uitgestrekte bossen en heidevelden. Hier komt tegenwoordig weer een adderpopulatie voor.

Direct gelegen aan de rand van Nationaalpark de Meinweg ligt 'Brasserie De Boshut’. Dé plek om te rusten en te genieten van het aanbod eten en drinken. In de sfeervolle brasserie kunt u in een ongedwongen ambiance een kop koffie met Limburgse vlaai of een heerlijke maaltijd nuttigen.

Adres

Meinweg 2
6075 NA Herkenbosch
0475 530 439 www.natuurparkenlimburg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 30 minuten met de auto

De Maasplassen

De Maasplassen zijn een van de vele parels die Limburg rijk is. De Maasplassen zijn een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen, ontstaan door grindafgravingen. Met een  oppervlakte van ruim 3000 hectare zijn de Maasplassen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland en daardoor dé ideale plek om te watersporten! Achter de gebiedsnaam ‘Maasplassen’ schuilt een keur aan gebieden met een totale oppervlakte van ruim 750 hectare. De Maasplassen zijn een combinatie van (diepe) ontgrindings plassen, bloemrijke graslanden en dijken en ondiepere plasjes met plaatselijk rijk begroeide oevers. De plassen hebben een belangrijke ecologische functie, met name als doortrek- en overwinteringsgebied van watervogels. Oevers zijn in trek bij allerlei libellensoorten.

Adres

Maasstraat 31
6049 CC Herten
www.hartvanlimburg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 27 minuten met de auto

Rivierpark Maasvallei

Het RivierPark Maasvallei strekt zich uit langs de regenrivier de Maas. In de winter, bij o.a. zware regenval in de Ardennen, krijgt de rivier de ruimte om uit haar bedding te treden. Hierdoor ontstond een uitgebreid netwerk van rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindplassen, struingebieden en uiterwaarden. 630 ha van dit landschap is ingericht als natuurgebied. De Maas vormt 40 km lang de Belgisch Nederlandse grens van Maastricht tot Kessenich. Het is een gebied met een eigen gezicht en met enkele monumentale historische plaatsen, zoals Thorn en Stevensweert aan de Nederlandse kant, maar ook vele mooie dorpen aan de Belgische kant langs de Maas.

Adres

Wijngaard 14
6017 AG Thorn
www.hartvanlimburg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 16 minuten met de auto

Nationaal Park De Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen is uniek doordat de langste rivierduinengordel van Nederland zich in het gebied bevindt. Deze zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens door de eeuwen heen. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan. Water heeft de grootste rol gespeeld bij het ontstaan van De Maasduinen. Om een beeld te krijgen van wat er in het verleden gebeurd is, gaan we terug naar de tijd dat de Rijn nog door het gebied stroomde en de Maas een zijtak was van de Rijn. Vandaag de dag zijn nog steeds sporen te vinden van de Rijn op bijvoorbeeld Landgoed de Hamert. In de bodem zit namelijk nog steeds Rijngrind verborgen.

Adres

Bosserheide 3e
5855 EA Well
www.nationaal-parkdemaasduinen.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 52 minuten met de auto

Brachter Wald

Het 'Brachter Wald' is de oostelijke entree van de gemeente Beesel vanuit Duitsland. Deze groene grensovergang (niet voor auto’s) vormt een ideaal uitgangspunt voor een wandeling of fietstocht door onder meer Meerlebroek of Brachter Wald. Ook zijn er diverse paardrijroutes. De Witte Stein ten hoogte van Reuver vormt een van de ingangen tot het Brachter Wald. Tot 1996 was dit gebied als munitieopslagplaats van de Britse strijdkrachten hermetisch afgesloten. Sinds kort is het gebied echter weer toegankelijk en is het heerlijk wandelen hier.

Adres

Keulseweg 200
5953 HP Reuver
www.hartvanlimburg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 32 minuten met de auto

Grenspark Kempen-Broek

Op de grens van beide Limburg en Noord-Brabant ligt het Grenspark Kempen-Broek , een 25000 ha groot gebied dat nat afwisselt met droog, open met gesloten, natuur met cultuur. Het strekt zich uit over de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Het Kempen-Broek onthult een ware mozaïek van landschappen. Je vindt hier moerassen, beekvalleien, vennen, bossen, heide, hooilanden, weilanden, akkers en grootschalige landbouwgebieden. Kortom, voor elk wat wils met water als centrale thema. Op talloze manieren kan je het Kempen-Broek verkennen. Je kan hier niet alleen wandelen maar ook fietsen, mountainbiken, paardrijden en mennen. Vele zeldzame planten- en diersoorten voelen zich hier thuis. Wist je dat er op weinig plaatsen in de Benelux zoveel soorten libellen voorkomen als in Kempen-Broek. Sinds enkele jaren is ook de bever teruggekeerd en met een beetje geluk krijg je zelfs het edelhert te zien.

Adres

Geurtsvenweg 4
NL-6006 SN Weert
0495 524 893 www.kempenbroek.eu Plan route

Afstand van Rosveld: 10 minuten met de auto

Grotten van Valkenburg

De Gemeentegrot is geen grot maar een groeve, een mergelgroeve. Waarom? Omdat het gangenstelsel door mensen is gemaakt! Grotten ontstaan op natuurlijke wijze. Mergel is namelijk een zachte kalksteen die zich makkelijk laat breken en verzagen. Waardoor je er goed mee bouwen kunt. De Romeinen bouwden er hun villa’s mee en de middeleeuwse burchtheren van Valkenburg hun kastelen. De mensen die de mergel (nog steeds) winnen noemen we Blokbrekers.

Bij MergelRijk ga je op ontdekkingstocht door één van de mooiste ondergrondse gangenstelsels van Valkenburg en beleef je echt álles over grotten en mergel. De rijke historie van de mergelgrotten komt onderweg tot leven middels prachtige mergel- en zandsculpturen.

Adres

Cauberg 4
6301 BT Valkenburg
043 601 2271 gemeentegrot.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 45 minuten met de auto

Roermond

De stad aan het water. Geniet van de bourgondische levensstijl en van de vele hotspots. De historische binnenstad met haar vele winkels en restaurantjes is absoluut een bezoekje waard! De stad is rijk aan cultureel erfgoed. In de binnenstad vind je veel historische gebouwen en monumenten. Roermond is een heerlijke winkelstad. Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Roermond dat jaarlijks meer dan acht miljoen modebewuste koopjesjagers trekt. In het centrum vind je veel sfeervolle pleinen en terrasjes en net buiten het centrum kun je winkelen bij het Retail Park Roermond en de Huis- en Tuinboulevard.

Adres

Stadsweide 2
6041 TD Roermond
www.weareroermond.com Plan route

Afstand van Rosveld: 22 minuten met de auto

Venlo

Venlo is een bruisende stad omgeven door groen met ontelbare events en activiteiten, een breed cultureel aanbod en een uitgebreide selectie aan hotspots. Een stad van mensen die van aanpakken weten én vindingrijk zijn. Slenter door de mooie winkelstraten en laat je verrassen door de verschillende stadsdelen. Venlo heeft een compact en overzichtelijk winkelcentrum en de oude kern telt niet meer dan 35000 bewoners. De gezellige binnenstad kunnen we overzichtelijk opdelen in een aantal stadsdelen met elk eigen karakteristieken en charmes. Maar verder kijken dan de stad is absoluut de moeite waard. De prachtige dorpen in de gemeente hebben veel voor je in petto. Van gezellige terrassen tot bijzondere bezienswaardigheden en een prachtige omgeving.

Adres

Prinsessensingel 5
5911 HS Venlo
www.venloverwelkomt.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 38 minuten met de auto

Valkenburg

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje als middelpunt, met haar rijke toeristische traditie: al meer dan 135 jaar een grote trekpleister. Rondom de indrukwekkende kasteelruïne en boven de eeuwenoude gangenstelsels ligt de charmante, middeleeuwse stadskern vol terrassen en winkeltjes. Omringd door een 5-sterrenlandschap zijn rust en natuur nooit ver weg. In Valkenburg vind je knusse winkelstraatjes met bijzondere kledingboetiekjes, mooie woonwinkeltjes en speciaalzaakjes waar je de lekkerste culinaire versnaperingen kunt kopen. En dat alles tegen het decor van het mooie vestingstadje Valkenburg, waarvan je op een terrasje kunt genieten of erlangs kunt flaneren.

Adres

Daalhemerweg 8
6301 BK Valkenburg
www.visitzuidlimburg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 48 minuten met de auto

Maastricht

Maastricht heeft ontzettend veel te bieden. Er is genoeg te doen en genoeg te beleven, voor jong, oud en alles daartussen. Of misschien wil je de stad op eigen houtje ontdekken. Tussendoor kun je natuurlijk heerlijk shoppen en aan culinair genot is er geen gebrek! Wat het mooie aan Maastricht is, is dat er shoppen écht voor iedereen leuk is. De stad biedt je sjieke en chique boetiekjes in bijvoorbeeld het Stokstraatkwartier, hippe ondernemers showen hun mooiste collecties in Wyck en bij winkelcentra Entre-Deux en Mosae Forum kun je de hele dag door winkelen. De local ontvangt je met open armen. De gezellige sfeer, het gevoel en de bruisende vibe van de stad. We hebben het allemaal aan de local te danken.

Adres

Maasboulevard 80
6211 HS Maastricht
www.bezoekmaastricht.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 40 minuten met de auto

Venray

Venray is een kleine stad in het noorden van Limburg met een rijke historie. Van een katholiek bolwerk met diverse kloosters in de 17e eeuw tot de hoofdstad van de psychiatrische zorg in het zuiden van ons land en dominerende schaapscompagnieën in de 19e eeuw. Naast deze vroege historie hebben we ook een rijke oorlogshistorie waarin de Slag om Overloon en Venray aan het einde van 1944, centraal staat. Diverse markante plekken, zoals de Grote Kerk, het Duitse oorlogskerkhof en het Oorlogsmuseum in Overloon, doen terug denken aan deze indrukwekkende tijd. Venray kenmerkt zich door de mooie en vooral veelzijdige natuur en het gezellige centrum. Hier kun je naast winkelen ook heerlijk dineren en genieten van een zonnige terras. Je vindt er winkels van grote ketens, lokale ondernemers en toonaangevende horeca met voor ieder wat wils. Niet voor niets hebben zij de titel "Beste Binnenstad" weten te bemachtigen.

Adres

Raadhuisplein
5802 AA Venray
www.venraybloeit.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 45 minuten met de auto

Helmond

Helmond is een eeuwenoude stad. Het markante kasteel uit 1325 in het hart van de stad herinnert aan de middeleeuwse oorsprong van Helmond. De Zuid-Willemsvaart en de spoorlijn brachten de stad in een industriële stroomversnelling. Dit industriële verleden is in de stad nog duidelijk zichtbaar, vooral langs ‘De Knaal’, dat dwars door de stad stroomt. Het geeft de stad een eigenzinnige en robuuste sfeer. De bijzondere architectuur, zoals de beroemde Kubuswoningen, Boscotondo en de wijk Brandevoort en de kunstwerken in de stad maken van Helmond een stad waar we trots op zijn! Helmond is een leuke stad om te winkelen. Er zijn grote winkelketens, maar ook kleinere bijzondere winkels waar service nog hoog in het vaandel staat. Elke zondagmiddag zijn de winkels in Helmond Centrum geopend!

*Foto Visit Brabant

Adres

Steenweg 1
5707 CD Helmond
www.visithelmond.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 27 minuten met de auto

Deurne

Weidse natuur, rust en ruimte, leuke musea, kastelen en monumenten, gezellige horeca of heerlijk shoppen. Je vindt het allemaal in Deurne, gelegen op de grens van Brabant en Limburg. Een charmant dorp in de Peel dat uitnodigt om te komen ontdekken. Door het verrassende aanbod aan winkels en speciaalzaakjes, is winkelen in Deurne een waar genoegen. Op je gemak snuffelen en binnenkijken op de koopzondag.

Adres

Wolfsberg 9
5751 KX Deurne
www.landvandepeel.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 33 minuten met de auto

Sittard

Sittard, een stad om lief te hebben, vormt het centrum van de Westelijke Mijnstreek. Na Maastricht (ca 1204) en Roermond (1232) is Sittard de 3e stad (1243) met stadsrechten en is daarmee een van de oudere steden van Nederland. Sittard is rijk aan monumenten en musea. Het gezellige centrum, de cafeetjes en verwarmde terrasjes zorgen ervoor dat het na een dagje winkelen goed toeven is. In de avonduren bruist Sittard. De vele uitgaansgelegenheden, stadstheaters en optredens op het oude marktplein geven Sittard een wervelend karakter.

Adres

Walstraat 67
6131 ED Sittard
www.vvvsittard-geleen.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 33 minuten met de auto

Heerlen

In Heerlen kun je altijd wat nieuws ontdekken. Overal in het centrum laten nationale en internationale street-art kunstenaars hun werken achter op gebouwen en in de openbare ruimte. Soms metershoog en soms zo klein dat je er bijna ongemerkt aan voorbij loopt. Verder kent Heerlen een volle agenda met grote evenementen. Modern winkelen is –in Limburg althans– uitgevonden in Heerlen. Van de familie Schunck en hun warenhuis in het Glaspaleis tot één van de eerste Nederlandse shopping malls ‘t Loon. Alle bekende winkelketens in de hoofdstraten en eromheen leuke, eigenwijze en lokale speciaalzaken. Mis ook de weekmarkt of Curiosamarkt niet. En wist je dat de grootste woonboulevard van Europa ook in Heerlen ligt? Op 5 minuten rijden van het centrum, mét Zweedse meubelgigant en met 4 miljoen bezoekers per jaar! Alles op steenworp afstand van elkaar.

Adres

Uilestraat 4
6411 BX Heerlen
www.vvvheerlen.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 41 minuten met de auto

Hasselt (BE)

Hasselt, de stad van de smaak, is gelegen in de Belgische provincie Limburg. Hasselt is de hoofdstad en grootste stad van Belgisch Limburg. De stad telt om en nabij de 75.000 inwoners en heeft een traditionele indeling met een compact centrum dat gelegen is in de binnenring. Door de universiteit en hogescholen is Hasselt een echte studentenstad. Dat merk je onder andere op straat en in het uitgaansleven. Toeristen komen echter vooral naar Hasselt om te winkelen, de bezienswaardigheden te bezoeken en om te genieten van de culinaire mogelijkheden die de stad biedt.

Adres

Welvaartstraat 21
3500 Hasselt
www.hasseltvoorbeginners.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 57 minuten met de auto

Genk (BE)

Beleef Genk en ervaar de warmte en gastvrijheid die de Genkenaren uitstralen. Genk is een stad van contrasten, een stad van en voor mensen. De Genkenaren voelen zich groots, maar zijn toch heel bescheiden. Verhalen zijn er in Genk genoeg. En die verhalen worden in een gemeenschappelijke citétaal verspreidt. Geloof je het niet? Ga het gewoon zelf ontdekken. Je zal versteld staan. Wat je stijl ook is, in Genk vind je altijd wat je zoekt. Want met de leukste boetieks, overdekte winkels en fijnste horecazaken shop je in Genk zoals nérgens anders. Wie je ook bent, wat je stijl ook is. En wat jou ook jou maakt : in Genk vind je altijd wat je zoekt. Shop zoals je bent. Doe es Genk!

Adres

Europalaan
3600 Genk
www.visitgenk.be Plan route

Afstand van Rosveld: 43 minuten met de auto

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het centrum van de Noord-Brabantse stad Eindhoven. Het museum werd in 1936 geopend. Het Van Abbemuseum is vernoemd naar zijn oprichter Henri van Abbe. Van Abbe was een liefhebber van moderne kunst en wilde Eindhoven daar van mee laten genieten. Het museum stelt vragen op het gebied van kunst en samenleving op een experimentele manier aan de orde. Een bron van verwondering, inspiratie en verbeelding.

Adres

Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
040 238 1000 vanabbemuseum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 24 minuten met de auto

Daf Museum

In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien. Een fraai dorpsplein, winkeltjes en een garage uit de jaren '30, een replica van het kantoor van de Van Doorne´s en een gezellig café. Maak kennis met de veelzijdigheid van DAF-producten. Bekijk ook de vrachtwagens met extra aandacht voor de mijlpalen uit de DAF-geschiedenis. Naast de DAF-bedrijfswagens vindt u hier ook de militaire DAF-voertuigen, DAF-bussen en de DAF-rallyvoertuigen.

Adres

Tongelresestraat 27
5613 DA Eindhoven
040 24 44 364 www.dafmuseum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 25 minuten met de auto

GlazenHuis Lommel (BE)

GlazenHuis is een modern glazen paviljoen waar het gloeit van de creativiteit. In het glasatelier blazen glaskunstenaars, designers en studenten bijna dagelijks hun ideeën leven in. Bewonder, beleef en blaas uit. GlazenHuis organiseert jaarlijks twee expo’s met kunstwerken van gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland. Verwacht je aan groeps- en soloprojecten, en een eigen unieke collectie glaskunstwerken. Vanuit de tentoonstellingsruimten kan je binnenkijken in het glasatelier en de iconische spiraalvormige trap beklimmen: de 30 meter hoge glazen torenspits is ongetwijfeld het hoogtepunt van je bezoek!

Adres

Dorp 14b,
3920 Lommel
+32 11 399 601 glazenhuis.be Plan route

Afstand van Rosveld: 40 minuten met de auto

Klankenbos (BE)

Het Klankenbos is een unieke collectie klankkunst in openlucht. Tussen de bomen van Het Klankenbos zit een unieke verzameling klankinstallaties verscholen. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Het Klankenbos word je uitgedaagd om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Een bijzondere ervaring voor mensen van alle leeftijden. De omvang van de collectie en de permanente toegankelijkheid zijn ongezien in Europa. Al meer dan 15 jaar is Het Klankenbos een uniek openluchtmuseum waar de actieve beleving centraal staat.

Adres

Toekomstlaan 5
3910 Pelt
+32 11 61 05 10 www.klankenbos.be Plan route

Afstand van Rosveld: 40 minuten met de auto

Bocholter Brouwerij Museum (BE)

Het Bocholter Brouwerijmuseum vindt zijn oorsprong bij één van de oudste familiale brouwerijen van België. Gesticht door Jean Martens (1919-2008), vertelt zijn verbazingwekkende collectie al sinds 1979 het verhaal van de ware bierkunst doorheen de industriële geschiedenis vanaf 1758 tot nu. Het grootste brouwerijmuseum in Europa - niet minder dan 4.000 m2 groot - huisvest ook een state-of-the-art accommodatie voor allerlei bedrijfsinitiatieven. Dat alles in een industriële archeologische architecturale omgeving getekend door een acht generaties rijke brouwerijgeschiedenis!

Adres

Dorpsstraat 53
B-3950 Bocholt
+32 89 48 16 76 www.bocholterbrouwerijmuseum.be Plan route

Afstand van Rosveld: 24 minuten met de auto

Jan Visser Museum

Het Jan Visser Museum is oorspronkelijk gericht op het landbouwverleden tot voor de mechanisatie. In 1998 is gestart met het verzamelen van voorwerpen uit de oude ambachten. Machines en gereedschappen van de slager, de smid en de schoenmaker zijn uitgebreid te bezichtigen. Zeer recent is in een nieuw onderkomen op ons terrein aan de Keizerin Marialaan het historisch materiaal van de gemeente brandweer Helmond en diverse bedrijfsbrandweer-korpsen te bezichtigen.

Adres

Keizerin Marialaan 5
5702 NR Helmond
0492 548 504 www.janvisser-museum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 29 minuten met de auto

Toon Kortooms Park

Het Toon Kortooms Park is gevestigd op de plek waar de bekende romanschrijver Toon Kortooms is opgegroeid. Het park is ca. 3 ha groot en bevindt zich midden in natuurgebied De Peel, waarover Toon in zijn boeken zoals 'Beekman en Beekman', 'Help de dokter verzuipt!' schreef. Het park bestaat uit:

  • Blotenvoetenpad
  • Restaurant De Veenderij
  • Brouwerij de Peelreus
  • Peelreus Proeflokaal
  • Museum
  • Kunsttuin

Van 1918 tot 1944 heeft Toon Kortooms op deze plek gewoond, veel inspiratie opgedaan voor zijn boeken en een aantal werken geschreven. Op deze plek, het oude woonhuis van de familie Kortooms is nu een museum over de bekende schrijver. Het verhaal van o.a. Beekman & Beekman kunt u hier opnieuw beleven. In het knusse, maar overzichtelijke museum, is veel over zijn leven terug te vinden.

Adres

Griendtsveenseweg 80
5753 SB Deurne
0493 529 590 www.toonkortoomspark.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 33 minuten met de auto

Loods 20

Helmond heeft een nieuwe nostalgische trekpleister waar je terug kunt naar het dagelijkse leven van vroeger: Loods20. Dit is de locatie waar het draaiorgelmuseum, EDAH-Museum en de Helmondse accordeoncollectie gevestigd zijn. Aan de hand van de verhalen van oer-Helmondse bedrijven kun je beleven hoe het er vroeger aan toe ging. Niet alleen in Helmond maar overal in het land. Loods20 is een aantrekkelijke gelegenheid om herinneringen op te halen en verhalen te delen. Het museumonderkomen is gevestigd in een prachtig monumentaal pand, pal naast het centraal station van Helmond. Voorheen was dit een op- en overslaglocatie van pakketbezorger Van Gend & Loos. Het monumentale en industriële karakter van dit unieke pand is behouden gebleven.

Adres

Binnen Parallelweg 2
5701 PH Helmond
loods20.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 27 minuten met de auto

Museum Helmond

Welkom bij Museum Helmond. Ontdek het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal in de grootste waterburcht van Nederland, Kasteel Helmond. Beleef kunst en fotografie in Kunsthal Helmond. In deze moderne kunsthal presenteert het museum tijdelijke fotografie- en kunsttentoonstellingen voor liefhebbers van kunst en cultuur. Kunsthal Helmond is gevestigd in het Boscotondo complex in het centrum van de stad.

Adres

F.J. van Thielpark 7
5707 BX Helmond
0492 587 716 museumhelmond.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 28 minuten met de auto

Museum Thorn

De unieke geschiedenis van Thorn, het witte stadje, wordt in woord en beeld gepresenteerd in het Museum Thorn. Aan de hand van kunsthistorische objecten en moderne multimediashows wordt in het museum bijzondere aandacht geschonken aan de abdissen en adellijke stiftsdames die hier eeuwenlang woonden. Naast wisselende tentoonstellingen heeft het museum ook een vaste collectie. Deze bestaat o.a. archeologische vondsten van Galliërs, Romeinen en het ontstaan van Thorn. Een bijzonder object in het museum is het Panorama Thorn; dit ruimtelijk schilderij is een schitterend beeld van Thorn in herfst.

Adres

Wijngaard 14
6017 AG Thorn
0475 330 289 museumthorn.com Plan route

Afstand van Rosveld: 16 minuten met de auto

Maas Binnenvaartmuseum

Ver weg van alle wereldzeeën of grote industriesteden ligt de grootste binnenhaven van Nederland. Maasbracht kent een rijke historie met de Maas en de binnenvaart. Als grootste binnenhaven van Nederland mag Maasbracht zich met recht het centrum van de binnenvaart noemen. Aan de Maasboulevard vinden veel economische activiteiten plaats die met binnenvaart en pleziervaart samenhangen. Het museum stelt een rijke geschiedenis uit de binnenvaart van Maasbracht tentoon.

Adres

Havenstraat 12
6051 CR Maasbracht
475 465 873 www.maas-binnenvaartmuseum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 15 minuten met de auto

Historiehuis Roermond

De geschiedenis van Roermond is heel ánders dan die van de meeste steden in Nederland. Wandel het Historiehuis binnen en laat je verrassen! De toegang is gratis. Je vindt het Historiehuis midden in de stad op Neerstraat nummer 11, in het gebouw van de Bibliotheek Bibliorura.

Adres

Neerstraat 11
6041 KA Roermond
0475 35 96 17 www.historiehuisroermond.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 21 minuten met de auto

Cuypershuis Roermond

Dr. Pierre Cuypers is een zeer beroemde architect, rijksbouwmeester, ontwerper en projectontwikkelaar. Hij heeft een gigantische hoeveelheid gebouwen en kerken ontworpen (in zowel binnen- als buitenland), daarnaast ontwierp hij ook meubels, interieurs en allerlei kunstvoorwerpen. Het voormalige woonhuis en atelier/werkplaats van Cuypers is – met behoud van de oude elementen – verbouwd tot het Cuypershuis Roermond. In 1853 is het door Cuypers als woonhuis voor zijn eigen familie, maar ook als ateliers voor de kunstwerkplaatsen, ontworpen. In de ateliers werkten tekenaars, schilders, beeldhouwers en andere ambachtslieden. Het Cuypershuis is nu een eigentijds museum over architect/ontwerper Pierre Cuypers en daarnaast hedendaagse vormgeving. Een aanrader voor iedereen die meer willen weten over deze Roermondse icoon.

Adres

Pierre Cuypersstraat 1
6041 XG Roermond
0475 359 102 www.cuypershuisroermond.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 21 minuten met de auto

Het Limburgs Museum

Verrassend én verfrissend. Eigenzinnig én prikkelend. Het Limburgs Museum heeft schwung. Met bezieling wekken we de geschiedenis van Limburg tot leven. Ga de dialoog aan met de verhalen van Limburg die fascineren en inspireren. Die het verleden duiden, het heden tonen en de toekomst schetsen. Ontdek historische inzichten. Interactief en vanuit verschillende invalshoeken. Het Limburgs Museum is actief in heel Limburg.

Adres

Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
077 352 2112 www.limburgsmuseum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 38 minuten met de auto

Museum van de Vrouw

Het Museum van de Vrouw heeft een wisselende tentoonstelling op de eerste verdieping en een permanente expositie in de vorm van het Wonderkabinet op de begane grond. De toegangsprijs voor de wisselende tentoonstelling is inclusief een bezoek aan het Wonderkabinet. Het Museum van de Vrouw ligt in de gemeente Echt-Susteren, het smalste stukje van Nederland. Het is gevestigd in het oude raadhuis van Echt, een beeldbepalend monumentaal pand in het centrum van het dorp, naast de Sint-Landricuskerk.

Adres

Plats 1
6101 AP Echt
475 20 10 02 www.museumvandevrouw.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 20 minuten met de auto

Streekmuseum Stevensweert

Het bezoek start met een korte film over de geschiedenis van het "Eiland in de Maas". Daarna is er gelegenheid om de vaste collectie te bezichtigen. Er worden ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

Ontdek de collectie van het museum op eigen gelegenheid, aan de hand van een speurtocht of tijdens een van de themarondleidingen. Bezoek het museum van donderdag t/m zondag tussen 13 - 16 uur.

Adres

Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ Stevensweert
475 55 02 36 museumstevensweert.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 22 minuten met de auto

Keramiekcentrum Tiendschuur

Een unieke verzameling historische en hedendaagse kunst gemaakt van keramiek. Met toonaangevende exposities op een prachtige locatie! Beleef de keramische geschiedenis: de prehistorie, de Romeinen, de regionale pottenbakkers en grootmoeders tijd. Leer meer over dit prachtige ambacht van vroeger tot nu of ga voor een workshop in het atelier.

Adres

Kasteellaan 8
5932 AG Tegelen
077 326 0213 tiendschuur.net Plan route

Afstand van Rosveld: 34 minuten met de auto

Venrays Museum

Het Venrays Museum is hét cultuurhistorisch museum van Venray en omstreken. Sinds 1958 wordt er aan een eigen collectie gebouwd. Deze was vanaf 1981 ondergebracht in ’t Freulekeshuus, maar is sinds 2020 als permanente expositie ‘Venray tussen Peel en Maas’ in de Borggraaf, het Huys van Venray te bewonderen. Daarnaast zijn er regelmatig wisseltentoonstellingen te zien met een speciaal thema, meestal lokaal of regionaal, dat voor een breed publiek aantrekkelijk is

Adres

Mgr. Goumansplein 1
5801 CZ Venray
0478 583 880 venraysmuseum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 45 minuten met de auto

Museum Techniek met een ziel

"Techniek met 'n Ziel" is een museum in Neerkant met een verzameling techniek van 1900 tot heden en een vleugje nostalgie. De verzameling van "Techniek met 'n Ziel" is een collectie van de evolutie van elektrische apparatuur. In het museum zijn op dit moment een groot aantal zaken aanwezig zoals een totaal overzicht van allerlei technische objecten van het jaar 1900 tot 2000. Verder zijn er verschillende ruimtes, zoals een woonkamer, winkel en een keuken waarin een tijdsbeeld wordt weergegeven uit het verleden.

Adres

Dorpsstraat 23
5758 AM Neerkant
077 844 2031 www.techniekmeteenziel.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 18 minuten met de auto

Nederweert War Cemetery

Een  eerbetoon aan 363 personen die de moed hadden om te strijden voor de vrijheid en rechten van hun medemens. Zij stierven eenzaam ver van huis en verdwenen vaak in anonieme graven. Door dit adoptieproject proberen wij hun een gezicht te geven en worden hun verhalen weer verteld.

Adres

Monseigneur Kreyelmansstraat
6031 BP Nederweert
www.adoptiegravennederweert.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 4 minuten met de auto

Nederweert-cemetery

Museum Peel & Maas

Museum Peel en Maas in Helden biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin! Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig. Voor kinderen is er de spannende speurtocht! Hoogtepunt is de nabootsing van de aardbeving uit 1992. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft…

Adres

Aan de Koeberg 3
5988 NE Helden
077 308 1555 museumpeelenmaas.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 24 minuten met de auto

Missiemuseum Steyl

In de verwonderlijke verzameling van het Missiemuseum zijn collectiestukken vanuit de hele wereld te zien. Het is ontstaan door toezendingen van missionarissen, die in verre landen missiewerk deden. De metershoge vitrines en unieke opstelling van het Missiemuseum zijn sinds 1934 ongewijzigd gebleven. Inspirerend, authentiek, vol geschiedenis met bekende en verborgen verhalen. Stap in deze tijdcapsule, met jouw kijk op de wereld.

Adres

St. Michaelstraat 7
5935 BL Steyl
077 3261499 www.missiemuseum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 36 minuten met de auto

Openluchtmuseum De Locht

Openluchtmuseum de Locht gaat over het leven van vroeger op het platteland van Noord-Limburg. Maar daarnaast gaat het museum ook over de moderne tijd: champignons en asperges in een moderne productie. Glastuinbouw. En alle moderne toepassingen van ‘food’. Je wordt ontvangen door vrijwilligers, door mensen die houden van dit museum en die er graag zijn. Je zult je thuis voelen in hun gezelschap.

Adres

Broekhuizerdijk 16d
5962 NM Melderslo
077-3987320 www.delocht.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 38 minuten met de auto

Museum Psychiatrie

Van schedelboringen, aderlatingen en dwangbuizen tot en met antidepressiva en online therapie. De psychiatrie maakte in de loop der eeuwen stormachtige ontwikkelingen door. Sinds 1907 bieden instellingen in Venray psychiatrische zorg. De rol die ‘Venray’ speelde in de levens van honderdduizenden mensen, levert unieke verhalen op. Beleef het in het vernieuwde, interactieve museum. Verleden, heden én toekomst van de psychiatrie komen voorbij tijdens een reis die je niet onberoerd zal laten.

Let op; alleen te bezoeken op afspraak

Adres

Stationsweg 46
5803 AC Venray
0478 527527 www.museumpsychiatrie.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 45 minuten met de auto

Bezoekerscentrum Leudal

In het bezoekerscentrum bevindt zich een permanente tentoonstelling met informatie over het Leudal, vroeger en nu. Het natuurgebied Leudal kun je vanaf het bezoekerscentrum goed verkennen. Vanuit hier starten vele wandel- en fietsroutes. Het bezoekerscentrum heeft ook een ecologische tuin, een bijenstal en een bijenhotel. Verder ligt er bij het bezoekerscentrum een prachtig stukje natuur waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich daar prima vermaken.

Adres

Roggelseweg 58
6081 NP Haelen
0475 497010 www.bezoekerscentrumleudal.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 20 minuten met de auto

De Miljoenenlijn

Stap in voor een onvergetelijke rit met de stoom- en dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland!

Laat je meevoeren door het betoverende landschap, bezoek de bijzondere evenementen en maak een nostalgische reis terug in de tijd.

Adres

Stationstraat 22
6369 VJ Simpelveld
+31 (0)45 5440018 miljoenenlijn.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 45 minuten met de auto

miljoenenlijn

Kasteel Helmond

Kasteel Helmond bestaat bijna 700 jaar. Het is de grootste waterburcht van Nederland. Het kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1325. Het begon zijn bestaan als verdedigingsburcht bestuurd door kasteelheer Jan III van Berlaer. Het robuuste gebouw lijkt eeuwenlang onoverwinnelijk. Tot een enorme brand in 1549 het kasteel grotendeels verwoest. Eenmaal opgebouwd door kasteelheer Joost van Cortenbach is het veel luxer.

Adres

Kasteelplein 1
5701 PP Helmond
+31 (0)492 587716 museumhelmond.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 27 minuten met de auto

Het Zuilen Kabinet Weert

Het Zuilen Kabinet is een project van Angelo Martinus en Geert Loijen. Zij hebben graffiti- en street art kunstenaars uit de hele wereld gevraagd om in Weert hun podium te pakken. Op uitnodiging krijgt de 'urban artist' de vrije hand bij de invulling van een betonnen pilaar van de Boshoverbrug. Inmiddels sieren al 40 kunstwerken deze pilaren.

Adres

Houtstraat
6002 AZ Weert
www.hartvanlimburg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 8 minuten met de auto

Kasteel Aldenghoor

Het kasteel met bijgebouwen kent een rijke historie. Zo woonden hier talrijke adellijke bewoners en geestelijken. De oorsprong van het kasteel dateert al uit de 15e eeuw. De laatste familie die het kasteel bewoonde en het in volle glorie achterliet, is de familie Hallman. De volledige inrichting en vele kunstschatten van deze familie zijn in het kasteel bewaard gebleven. Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen van minimaal 5 tot maximaal 14 personen en duren 2 tot 2,5 uur.

Adres

Kasteellaan 11
6081 AN Haelen
+314 75203247 www.kasteelaldenghoor.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 23 minuten met de auto

kasteel- aldenghoor

Burcht Brüggen (DE)

Deze burcht stamt uit het jaar 1289. In dat jaar werd de burcht voor het eerst per oorkonde genoemd. In het jaar 1350 volgde uitbreiding van de burcht tot een vestiging met vier torens. Van de vier torens zijn alleen de grote zaal en een toren bewaard gebleven. Tot de 18e eeuw vormde de burcht de noordelijkste grensvesting van hertogdom Jülich. Naast de burcht ligt de Brüggener Mühle, deze diende als koren- en slagmolen en bleef in bedrijf tot 1955. Sinds 1979 bevindt zich het Jacht- en Natuurkundemuseum in het kasteel.
Ook de toeristeninformatie is hier gevestigd.

Adres

Burgwall 4
D-41379 Brüggen
archeoroutelimburg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 40 minuten met de auto

Nationaal Park de Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om zijn vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis.  De 'littekens' van de turfwinning geven het gebied niet alleen een historische dimensie, ze hebben ook variatie toegevoegd aan het landschap dat bestaat uit water, moeras, heide en bossen en struwelen. De grote waterplassen, de kleine veenputjes, de peelbanen en de peelvaarten vormen samen de zichtbare geschiedenis van de turfwinning.

Bezoekerscentrum De Pelen in Ospel is de toegangspoort tot het bijzondere Nationaal Park De Groote Peel. In het buitencentrum vind je naast de informatiebalie van Staatsbosbeheer ook een grote winkel met streekproducten, souvenirs en wandelkaarten. Bovendien kun je hier in het restaurant genieten van een kop koffie of een streeklunch.

Adres

Moostdijk 15
6035 RB Ospel
0495 641 497 www.natuurparkenlimburg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 10 minuten met de auto

Nationaal park de grote Peel

Kasteel Groot Buggenum

Prominent in het bosrijke Midden-Limburgse land schittert het monumentale Kasteel Groot Buggenum in Grathem. Het weerspiegelt trots en cultuur van Limburg. Professor Helmut Hentrich, destijds eigenaar van het kasteel, geeft het rond 1971 zijn huidige allure. Nu verwelkomt het kasteel jong en oud binnen de kasteelmuren. Je kunt er op allerlei wijzen van genieten.

Adres

Loorderstraat 3
6096 NE Grathem
+31 (0)475 452835 www.kasteelgrootbuggenum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 14 minuten met de auto

Kasteeltuinen Arcen

Een park om lief te hebben. Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. Laat uw zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de vele unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel. Een uniek dagje uit voor jong en oud!

Adres

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen
077 473 6010 www.kasteeltuinen.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 42 minuten met de auto

Kasteeltuinen Arcen

Duitse begraafplaats Ysselsteyn

De oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn is de enige Duitse oorlogsbegraafplaats in Nederland. De begraafplaats werd in 1947 in opdracht van de Nederlandse regering aangelegd en beslaat een terrein van ongeveer 28 hectare. Hier vind je de graven van meer dan 31.598 overledenen. Bijna alle mensen hier zijn overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar er zijn ook 87 oorlogsdoden uit de eerste wereldoorlog te vinden.

Adres

Timmermannsweg 75
5813 AM Ysselsteyn
www.joc-ysselsteyn.eu Plan route

Afstand van Rosveld: 37 minuten met de auto

Taurus World of Adventure

Bij Taurus World of Adventure beleef je verschillende avonturen voor een hele middag entertainment voor het hele gezin. Zoals het unieke Adventure Golf in vervallen tempel ruïnes, een jungle met T-Rex en geheimzinnige grotten. Een perfecte activiteit voor het hele gezin! Maak een tijdreis door een van de 2 laserarena’s “Space Flight” of “Stargate” en stap in een compleet andere tijd voor je Lasergame-battle. Met twee verschillende arena’s met beide drie etages en meer dan 10 labyrinten gegarandeerd een van de spectaculairste lasergame-arena’s van Europa! Gooi een strike op een van de 10 bowlingbanen met blacklights, licht-effecten en lekker swingende muziek die zorgen voor een extra dimensie. Voor de allerkleinsten beschikken alle banen over flitsende, verlichte hekjes die automatisch omhoog komen als de jongste aan de beurt is. Altijd raak dus!

Adres

Rijksweg 181
5941 AD Velden
077 472 2274 www.taurusworld.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 32 minuten met de auto

Speelpark Klein Zwitserland

Een uitgestrekt avonturenpark met ontdekkingsbos voor heel veel zorgeloos speelplezier. Met grote speeltuin en tal van extra’s, zoals een waterspeelplaats, een zintuigenpad, een golfbaan en vele extra evenementen. Het kan niet missen: in Klein Zwitserland beleven kinderen en ouders een actieve, speelse en avontuurlijke dag, midden in het groen!

Adres

Verlengde Trappistenweg 35
5932 ND Tegelen
077 373 1565 www.skz.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 42 minuten met de auto

Klein Zwitserland

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlog hoort in een museum thuis. Dat is de boodschap van het Oorlogsmuseum in Overloon. In het museum in dit mooie en bosrijke park beleeft u de bezetting en de vervolging, maar ook het verzet en D-Day. En natuurlijk ook de Slag om Overloon tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland. Als bezoeker wordt u uitgenodigd om mee te denken over oorlog en onderdrukking. Hoe ver mag je gaan als het gaat om het behouden en desnoods terugwinnen van vrijheid?

Adres

Museumpark 1
5825 AM Overloon
0478 641 250 www.oorlogsmuseum.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 50 minuten met de auto

Oorlogsmuseum Overloon

GlowGolf Weert

Bij GlowGolf Weert speel je minigolf in een waanzinnig decor. Onze Glow-in-the-dark minigolfbaan is een ware adventure tocht langs rivieren, de woestijn en prachtige oceanen. GlowGolf is ontzettend leuk voor gezinnen, groepen vrienden, kinderfeestjes, noem maar op!

GlowGolf zit op vakantiepark Weerterbergen en is toegankelijk voor iedereen op én van buiten het park. Gratis parkeren voor de deur. Kom jij een balletje slaan?

Adres

Trancheeweg 7
6002 ST Weert
0495 584 777 glowgolf.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 12 minuten met de auto

Glow golf Weert

Landgoed Kasteel Geldrop

De eerste bewoners die we in de archieven tegenkomen zijn Philip en Jan van Geldrop, die omstreeks 1350 het kasteel bouwen. De volgende twee eeuwen was het kasteel in bezit van het geslacht Van Horne, maar het werd nauwelijks bewoond. Rond 1600 vestigde Amandus van Horne zich op een woontoren vlak naast het kasteel. In 1616 liet hij de middeleeuwse bouwvallen opknappen. Dit bouwwerk met de karakteristieke trapgevels vormt nu het middendeel van het huidige kasteel; aan de grachtzijde is het jaartal in de muurankers nog terug te vinden.

Adres

Helze 8
5662 KA Geldrop
040 2801230 kasteelgeldrop.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 30 minuten met de auto

Kasteel Montfort

Kasteel Montfort komt uit 1260 en was eeuwenlang een van de grootste kastelen van Nederland. Het werd door Hendrik van Gelre gebouwd, op een heuvelrug in het waterrijke Vlootbeekdal. Door deze ligging, het veelhoekige grondplan en de dikke natuurstenen muren was het praktisch onneembaar. Na Hendrik's dood in 1285 hoorde kasteel Montfort bij het graafschap Gelre.

Adres

Huysdijk 4
6065 AX Montfort
kasteelmontfort.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 23 minuten met de auto

Blauwe Meertje

Ieder jaar een beetje meer, dat is het motto. Palmbomen, een loungeterras voor wandelaars en fietsers en tegenwoordig is er ook de mogelijkheid tot het bestellen van de lekkerste cocktail aan onze cocktailbar. Hier zijn ook parasols en ligstoelen beschikbaar. Of fiets jij een rondje in de waterfiets?

Nieuwste toevoegingen zijn kleedhokjes, een piratenboot en een uitgebreidere lunchkaart.

Adres

Herenvennenweg 61
6006 SW Weert
0495 586 044 www.blauwemeertjeweert.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 12 minuten met de auto

Blauwe Meertje Weert

De Brouwschuur

Brouwen, brouwen en nog eens brouwen, dat was de wens van Erwin Strijbosch. De pure ambacht, van graan tot bier met alle tussenliggende facetten wil hij meemaken en controleren. Dan valt het laten brouwen door een ander al af. Brouwen is zoveel meer dan alleen een recept maken...

Adres

Parallelweg 143
6001 HM Weert
06 19442490 www.debrouwschuur.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 9 minuten met de auto

De Brouwschuur

Kasteel de Keverberg

Een van de oudste kastelen van ons land is tevens ook het modernste. Kasteel de Keverberg is in 2015 in een nieuw jasje gestoken. En nu is het met haar ligging aan de Maas een unieke vergaderlocatie, trouwlocatie en feestlocatie. Op de grens van Noord- en Midden-Limburg is het ook een perfect onderdeel van een dagje uit vol historie, avontuur en architectuur. Natuurlijk bent u ook van harte welkom voor een heerlijke kop koffie of een lekker speciaalbiertje.

Adres

Kasteelhof 4
5995 BX Kessel
077 760 0666 kasteeldekeverberg.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 30 minuten met de auto

Kasteel de Keverberg

Escape Room Weert

Escape Room Weert sluit je op in hun Escape Room en daagt je uit om binnen 60 minuten te ontsnappen. Lukt het jullie om met het team breinkrakers op te lossen, logisch na te denken, samen te werken en door alle valkuilen / geheimen heen te kijken?

Adres

Dries 1A
6006 HR Weert
0495 545 533 escaperoom-weert.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 8 minuten met de auto

Escape room Weert

Zwembad de Ijzeren Man

In het golfslagbad is het dagelijks heerlijk genieten in het warme water en de golven. Laat je mee voeren door de krachtige stroom- versnelling. Glijden door de supersnelle 72-meter interactieve glijbaan of lekker bubbelen in het bubbelbad. In het 25-meter bad kun je heerlijk baantjes zwemmen of op diverse dagen genieten van de stormbaan of een loopmat.

Adres

Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
www.zwembadweert.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 12 minuten met de auto

Zwembad de Ijzeren Man Weert

Klimbos Weert

Klimbos Weert is een ECO Klimbos en heeft 4 klimparcoursen met verschillende hindernissen tussen de bomen. Deze lopen op in moeilijkheid en hoogte. Als je alle 4 de parcoursen aflegt dan ben je ongeveer 2,5 uur bezig met klimmen. In het eerste parcours sta je op zo’n 3 meter hoogte. In laatste parcours is dat ruim 9,5 meter. Dit staat garant voor een onvergetelijk actief dagje uit voor jong en oud. Je bent van harte welkom bij Klimbos Weert!

Adres

Geurtsvenweg 2a
6006 SN Weert
0495 543 854 www.klimbosweert.nl Plan route

Afstand van Rosveld: 12 minuten met de auto

Klimbos Weert